Veel gestelde vragen (FAQ)

• Hoe krijg ik die rode lijn weg?

De rode lijn is de lijn van het door u gevaren traject. Hoe u die uit/aan kunt zetten vindt u bij beeldeigenschappen trajecten en trajecten.

• Ik zie geen kaart of ik zie de verkeerde kaart.

Dat kan betekenen dat de verkeerde kaarten aan staan, over elkaar heen liggen of uit staan. [ Zie kaartenbeheer ] Soms staat er iets verkeerd bij de helderheid. Klik een aantal keren op om de gewenste helderheid weer terug te krijgen.

• Ik zie geen betonning op de kaart.

Wellicht gebruikt u de Vaarkaart Nederland. Die kaart is gemaakt zonder ingetekende betonning. De betonning (en andere waypoints) kunt u zichtbaar maken door de knop 'toon waypoints' aan te zetten. U vindt deze knop op de hoofdknoppenbalk. Welke waypoints u zichtbaar wilt maken kunt u aangeven bij waypointgroepen beheer. Op de DKW 1800-serie kaarten is de betonning wel altijd zichtbaar.

Misschien heeft u bij de installatie gebruik gemaakt van de oude versie van de DKW manager. U mist dan cruciale informatie. Download hier de nieuwste versie.

• Hoe zorg ik dat mijn bootje in het midden van het scherm blijft staan en niet steeds wegvaart?

U kunt kiezen om of de kaart stil te zetten en uw schip er over heen te zien bewegen of uw schip stil te zetten en de kaart er onder door te laten bewegen. Zie 'GPS Volgen' op de kaartknoppenbalk.

• Mijn GPS werkt niet

Volg deze link voor een mogelijke oplossing van uw probleem.

• Ik zie mijn GPS-cursor niet op de kaart.

Is uw GPS-ontvanger goed aangesloten? Staat de communicatie aan? Klik met de rechter muisknop op de kaart en kies [ GPS / Zoek GPS-positie ].

• Ik krijg mijn AIS niet goed werkend

De installatie van een AIS-apparaat is enigszins afwijkend van die van andere instrumenten. Kijk voor meer informatie bij AIS-aansluiten, AIS-instellingen en AIS met wifi.

• Mijn bootje staat scheef ten opzichte van de grondkoers.

Als u zonder NMEA-kompas vaart (bijvoorbeeld alleen de GPS), en de koers (HDG) van uw bootje staat scheef t.o.v. de grondkoers en het traject, zet dan met de knoppen van het navigatie-infoscherm het zog (Leeway) en de stroming (Stream) op nul, zodat de HDG gelijk is aan de COG.

• De computer blijft soms hangen bij het binnenhalen van een update.

Soms lijkt het alsof de update stil staat, er gebeurt dan ogenschijnlijk niets op uw scherm. In dat geval kan het zijn dat er onderin in uw Windows-taakbalk een scherm knipperend om uw aandacht vraagt. Dat is afhankelijk van de door uzelf ingestelde mate van beveiliging op uw PC. Windows vraagt u om toestemming voor een update. [ Zie ook: nieuwscentrum ]

• Mijn GPS-cursor (bootje) staat op de verkeerde plaats

Er blijft altijd één bootje op uw scherm staan, dit is uw GPS-cursor. Het kan zijn dat uw GPS-cursor ergens staat waar u niet meer bent. U kunt deze cursor niet verwijderen, maar wel verplaatsen. Dit doet u door simpelweg de communicatie te starten en de GPS uw huidige positie te laten bepalen. Of klik met de rechter muisknop op de kaart en dan naar [ GPS / Zet GPS-positie ]

• Welke baudrate moet ik instellen?

Voor vrijwel elk instrument is een baudrate van 4800 de standaard. Behalve voor AIS-apparatuur, daarvoor geldt een baudrate van 38400.