AIS of multiplexer met wifi aansluiten

Als uw AIS of multiplexer wifi heeft, dan kunt u deze draadloos koppelen met WinGPS 5 Pro of Voyager.

Maak een verbinding via wifi met het wachtwoord dat de fabrikant heeft opgegeven. Voor de EasyTRX-transponder vindt u dat wachtwoord op de achterzijde van het apparaat.

In WinGPS gaat u naar [ Instrumenten / instrumentenbeheer ].

Maak in instrumentenbeheer een netwerkpoort, een GPS-ontvanger en een AIS-ontvanger aan. Klik hier voor tips over hoe u dit doet.

Kies eigenschappen van de netwerkpoort en vul in:

In de eigenschappen van de AIS-ontvanger het NMEA-talker ID NIET invullen, dus GEEN AI. Druk op [ OK ] om de instellingen vast te leggen.

Activeer start communicatie en u heeft GPS én AIS schepen zichtbaar op WinGPS.