Veel gestelde vragen (FAQ

 

Hoe krijg ik die rode lijn weg?

De rode lijn is de lijn van het door u gevaren traject. Hoe u die aan/uit kan zetten vindt u bij trajecten.

 

Ik zie geen kaart of ik zie de verkeerde kaart.

Dat kan betekenen dat de verkeerde kaarten aan staan, over elkaar heen liggen of uit staan. Zie kaartenbeheer.

 

Ik zie geen betonning op de kaart.

Wellicht gebruikt u de Vaarkaart Nederland. Die kaart is gemaakt zónder ingetekende betonning . Op de DKW 1800-serie kaarten is de betonning wel altijd zichtbaar.

Misschien heeft u bij de installatie gebruik gemaakt van de oude versie van de DKW Manager. U mist dan cruciale informatie. Download de nieuwste versie 1.4.1.0.

 

Hoe zorg ik dat mijn bootje in het midden van het scherm blijft en niet steeds wegvaart?

U kunt kiezen om óf de kaart stil te zetten en uw schip er over heen te zien bewegen óf uw schip stil te zetten en de kaart er onder door te laten bewegen. Zie GPS Volgen icoonop de kaartknoppenbalk.

 

Mijn GPS werkt niet.

Klik hier voor een mogelijke oplossing van uw probleem.

 

Ik zie mijn GPS-cursor niet op de kaart.

Is uw GPS-ontvanger goed aangesloten? Staat de communicatie "aan"? Klik met de rechter muisknop op de kaart en kies [ GPS / Zoek GPS-positie ].

 

De computer blijft soms "hangen"bij het binnenhalen van een update.

Soms lijkt het alsof de update stil staat, er gebeurt dan ogenschijnlijk niets op uw scherm. In dat geval kan het zijn dat er onderin in uw Windows-taakbalk een scherm knipperend om uw aandacht vraagt. Dat is afhankelijk van de door uzelf ingestelde mate van beveiliging op uw PC. Windows vraagt u om toestemming voor een update. Zie ook Nieuwscentrum.

 

Mijn GPS-cursor staat op de verkeerde plaats.

Er blijft altijd één pijl op uw scherm staan, dit is uw GPS-cursor. Het kan zijn dat uw GPS-cursor ergens staat waar u niet meer bent. U kunt deze cursor niet verwijderen, maar wel verplaatsen. Dit doet u door simpelweg de communicatie te starten en de GPS uw huidige positie te laten bepalen. Of klik met de rechter muisknop op de kaart en dan naar [ GPS / Zet GPS-positie ].

 

Welke baudrate moet ik instellen?

Voor vrijwel elk instrument is een baudrate van 4800 standaard.