De Kaartknoppenbalk

Om het volgen van uw schip op de kaart te starten (of te stoppen) klikt u opof op cijfertoets 1.

Als deze knop geselecteerd is (er staat dan een blauw lijntje om de knop) loopt de kaart met u mee in de door u ingestelde modus (druk op selectiepijltje rechts van de volgknop). De kaart is dan echter NIET meer vrij te verschuiven met de muis of pijltjes. Als de volgknop uit staat (zonder blauw lijntje om de knop) is de kaart wel vrij te verschuiven.

Om de opties van volgen aan te passen klikt u op het pijltje aan de rechterkant en kiest u uit het pop-up menu een van de onderstaande mogelijkheden:

Als 100% aanstaat en het schip vaart naar een andere kaart verandert de schaal, zodat de nieuwe kaart weer 100% scherp getoond wordt. Bij het in varen van een de haven wordt dan automatisch uitgezoomd naar de schaal van de betreffende detailkaart. Uiteraard is het in deze stand niet mogelijk om te zoomen of te schuiven. Als de 100% stand uit wordt gezet wordt de centreerstand aangezet, en is zoomen wel mogelijk maar schuiven niet. Pas als de centreerstand wordt uitgezet is zowel zoomen als schuiven mogelijk. Het varende schip beweegt in deze mode over een stilstaande kaart.

Chart up De kaart wordt gecentreerd getoond rond uw positie met de huidige kaart recht op naar boven. Bij Chart Up zijn de teksten op de kaart horizontaal, zoals bedoeld door de kaartenmaker. Alle DKW 1800-serie kaarten zijn Chart up.

North up De kaart wordt gecentreerd getoond rond uw positie, de kaarten worden zo gedraaid dat het noorden naar boven staat. Een rivierenkaartje wordt met in North Up stand meestal scheef.

Overige knoppen op deze balk

Inzoomen maakt de kaart in het kaartvenster groter.

Uitzoomen maakt de kaart in het kaartvenster kleiner.

Toont de kaartselectie, waarmee de actieve kaart voor het kaartvenster kan worden geselecteerd.

Toont het kaartbeheer