Nieuwscentrum

Om het bijwerken van WinGPS en DKW2-kaarten te vergemakkelijken is  WinGPS 5 voorzien van een Nieuwscentrum. U vindt dat via [ Help / Open Nieuwscentrum ] Hier vindt u informatie over o.a. nieuw verschenen kaartensets en programma- en kaartupdates die u via uw account kunt downloaden.

Het Nieuwscentrum is standaard zichtbaar bij opstarten als er een internetverbinding is. Als u dit niet wilt, kunt u linksonder “Niet controleren bij opstarten” aanvinken.

Ook kunt u via het menu bij [ Help ] het nieuwscentrum oproepen. Met de knop rechtsonder kunt u alles bijwerken wat er voor u beschikbaar is. Denk aan de wekelijkse BaZ van de DKW 1800-serie.

Let op: Tijdens het bijwerken van WinGPS en/of de kaarten vraagt Windows vaak om toestemming. Het kan zijn dat deze vraag om toestemming van Windows áchter WinGPS komt te staan waardoor het lijkt alsof er niets gebeurt. U kunt dit voorkomen door WinGPS niet als volledig scherm te zetten en daarna de updates binnen te halen. De vraag om toestemming ziet u dan onder in uw scherm op de taakbalk van Windows knipperen.