Routes uitzetten op zowel open water als op Waterwegennetwerk (gecombineerd)

Belangrijk: Voordat u een route maakt, raden wij u aan om nog even te controleren of u al uw instellingen goed heeft staan. Deze kunt u vinden bij Routes.

Tijdens het uitzetten en/of bewerken van routes maakt u vaak gebruik van de verticale Routebewerkbalk. Het is aan te raden om dit hoofdstuk van tevoren te bestuderen.

Klik op het afspeelicoontje hiernaast voor een voorbeeldfilmpje.

Het is mogelijk om routes op open water te combineren met het routeplannen op het waterwegennetwerk. Indien u dit wilt, raden wij u aan om eerst de volgende pagina’s te lezen:

Als u deze beide manieren van routeplannen onder de knie heeft, dan kunt u proberen een gecombineerde route uit te zetten.

Dit kunt u bijvoorbeeld als volgt doen:

1. Ga naar [ Route/ Nieuwe route] om een nieuwe route te starten
  2. Zorg bij tabblad planner dat de routevaarwegen van het IJsselmeer niet aangevinkt staan (Zie afbeelding onder).
  3. Plan een route van Heeg naar Stavoren over het waterwegennetwerk.
  4. Klik daarna een keer vlak voor de haven van Stavoren in het IJsselmeer en klik vervolgens nog enkele keren op het IJsselmeer om een open route uit te zetten naar Medemblik.
  5. Klik vervolgens in Medemblik op het waterwegennetwerk, zodat hier een routepunt op de blauwe lijnen staat.
  6. En zet vervolgens een route uit van Medemblik naar bijvoorbeeld Amsterdam. Dit kunt u eventueel doen door met Amsterdam in te typen.

U heeft nu een route die door Friesland en Noord-Holland via het waterwegennetwerk loopt, maar over het IJsselmeer is het een route over open water.

[ Zie ook: Beperkingen op het waterwegennetwerk ]