Polair diagram bewerken

U opent dit scherm via [ Navigatie / Polair diagram ]. Het scherm van het polaire diagram bestaat uit de volgende 3 onderdelen: Actief polair diagram, Bewerken en opname.

Met de knoppen en kunt u elk deel van het diagram inklappen om ruimte te besparen.

Polair diagram bewerken

Als u geen polair diagram van uw schip heeft en het polair diagram staat ook niet in WinGPS Voyager, dan kunt u een polair diagram van een schip pakken dat veel lijkt op uw schip.

Dit polair diagram kunt u dan bewerken tot u de juiste waardes heeft voor uw eigen schip.

Als u de bewerkmodus aan zet, ziet u twee dingen gebeuren:

In de bewerkgrafiek kunt u met de muis de waarden wijzigen door de zwarte vierkantjes met de muis vast te pakken en te verplaatsen. Bovenaan kunt u de assen van de bewerkgrafiek instellen:

Als u een polair diagram aan het opnemen bent, of wanneer u een opname heeft geopend, dan kunt u de waarden filteren. Hiermee gooit u alle meetpunten weg met grote variaties in wind, koers en vaarsnelheid. Het filter bewerken wordt nader toegelicht bij filtereigenschappen.

Onderaan kunt u een vinkje zetten bij Toon waarden boven polair diagram. Hiermee toont u de waarden van de geselecteerde kolom bovenaan het polaire diagram voor precieze instelling. Wanneer deze functie is ingeschakeld worden de waarden bovenin groen.

[ Zie ook: polair diagram en polair diagram beheer ]