Kaartcollecties maken en beheren

 

Het is mogelijk in WinGPS 5 kaartcollecties te maken. Een kaartcollectie is een opgeslagen selectie van kaarten. Op deze manier is het mogelijk snel te schakelen tussen verschillende collecties (sets) kaarten, zonder dat u daarvoor steeds eerst naar het kaartbeheer moet. Eventueel kunt u voor ieder kaartvenster een eigen collectie aangeven. In het kaartvenster kunt u snel wisselen tussen kaartcollecties via de -toets.

 

 

Maken

Open [ Kaarten / Kaartbeheer / Hoofdkaartvenster ] en selecteer de kaarten die u in een nieuwe kaartcollectie wilt opnemen. Klik daarna op [ Opslaan ] voor de volgende stap in dit proces.

Opslaan

U kunt de in het kaartbeheer geselecteerde kaarten hier opslaan als kaartcollectie. Geef een naam op voor de nieuwe kaartcollectie of selecteer een bestaande naam uit de lijst bestaande kaartcollecties om die bestaande kaartcollectie te overschrijven.

Beheren

Het kaartcollectiebeheer geeft een overzicht van alle gemaakte kaartcollecties. Kies [ Bewerken ] om de naam van een geselecteerde kaartcollectie te wijzigen of kies [ Verwijderen ] om de geselecteerde kaartcollectie te verwijderen. Verbergen van kaarten kan ook door met de rechtermuisknop op een kaartvenster te klikken en vervolgens op [ Verberg Kaart ]. Bij kaartbeheer wordt dan het vinkje van de kaart uitgezet. Alleen via kaartbeheer kunt u deze kaart weer zichtbaar maken.

Gebruiken

 

Klik op de knop op de hoofdknoppenbalk en selecteer uw (zelfgemaakte) kaartcollectie.