GPS-status

Via [ Navigatie / Navigatie info ] of de -toets wordt een scherm geopend met onder andere informatie over de GPS.

Met deze knop kunt u het GPS-status paneel inklappen, om ruimte te besparen, wanneer u de informatie over de GPS-status niet nodig heeft.

In de eerste regel staat uw huidige positie in geografische coördinaten weergegeven. Wanneer een aangesloten GPS-ontvanger nog geen fix heeft (de GPS heeft dan nog niet kunnen bepalen waar u zich precies bevindt) of wanneer er geen communicatie met een GPS-ontvanger is, wordt de positie in het rood weergegeven. De positie is in dat geval niet betrouwbaar. WinGPS onthoudt de laatst ontvangen of ingestelde positie, zodat de laatst bekende positie altijd wordt getoond.

In de onderste regel wordt uiterst links in een klein blokje de Satellietstatus aangegeven.

Er blijft altijd een bootje op uw scherm staan, dit is uw GPS-cursor. Het kan zijn dat uw GPS-cursor ergens staat waar u niet meer bent. U kunt deze cursor niet verwijderen, maar wel verplaatsen. Dit doet u door simpelweg de communicatie te starten en de GPS uw huidige positie te laten bepalen. Of klik met de rechter muisknop op de kaart en dan naar [ GPS / Zet GPS-positie ].