Beeldeigenschappen Kleuren

 

Via [ Beeld / Eigenschappen / Algemeen / Kleuren ] kunt u in het kaartvenster van diverse onderdelen zelf de kleur aanpassen.

 

 

Tip: stel kleuren in die u goed kunt zien op de kaarten die u gebruikt. Dit hangt uiteraard ook af van uw zicht en van het beeldscherm waar u op werkt.

 

Als u bij [ Beeld / Eigenschappen / Hoofdkaartvenster / Routes ] de toon niet bevaarbare waterwegen aangevinkt heeft staan, dan toont WinGPS u het verschil tussen de waterwegen waar u wel/niet mag varen. Het verschil in kleur stelt u in bij de netwerkkleur en de niet bevaarbare kleur.

 

Bovenaan staat gebruik transparante kleur. Het is aan te raden deze aangevinkt te laten. Deze optie is bedoeld voor het volgende: De binnenwaterkaarten zijn allemaal rechthoekige kaarten. De landen hebben echter geen rechte grenzen, dus het gedeelte tussen de landgrens en de kaartgrens wordt opgevuld met een wit vlak. Als u meerdere binnenwaterkaarten aan heeft staan bij kaartbeheer, dan zouden de witte vlakken van de ene kaart over de andere kaart kunnen vallen. Dit hebben wij opgelost door bij kaartbeheer per kaart in te kunnen stellen welke kleur u transparant wilt hebben. De kleur staat standaard op wit, zodat de witte vlakken transparant worden en de onderliggende kaart zichtbaar wordt. Zo sluiten de binnenwaterkaarten perfect op elkaar aan en hoeft u tijdens het varen niet te wisselen tussen de verschillende kaarten.