Waypointsgroepen beheer

Waypointsgroepen zijn, zoals de naam al zegt, groepen van bij elkaar horende waypoints. Dat kunnen bijvoorbeeld mooie ankerplekjes zijn, restaurants langs het water of andere bijzondere waypoints. De meeste DKW-kaarten bevatten ook waypoints, die aan- of uitgezet kunnen worden bij groepenbeheer.

Als u zelf een nieuw waypoint maakt komt dat in de groep 'niet gegroepeerd', tenzij u zelf eerst een nieuwe groep aanmaakt en het nieuwe waypoint daar in plaatst. Kijk voor het maken van waypoints bij waypoints maken.

Via [ Waypoints / Groepenbeheer ] kunt u complete groepen wél of niet zichtbaar maken op de kaart. Met een vinkje in de lichtblauwe balk activeert u de gekozen database. Daarna vinkt u per onderliggende groep aan wat u wilt zien.

Let op: Waypoints uit het standaard bij de kaarten geleverde databases zijn alleen lezen waypoints en kunnen hier ook per groep zichtbaar of onzichtbaar gemaakt worden. Deze waypoints kunnen niet worden gewijzigd door de gebruiker.

Tip: Bruggen en sluizen uit het routenetwerk kunnen ook snel zichtbaar gemaakt worden met de knop op de knoppenbalk.