Systeemeisen en installatie

Systeemeisen

WinGPS 5 Pro stelt de volgende eisen aan uw PC of laptop:

Gebruikersrechten

Als licentiehouder verleent Stentec Software u het recht om van WinGPS 5 Pro op twee systemen te activeren en op één systeem te gebruiken voor GPS navigatie. Bij aankoop krijgt u een reserve activatiemogelijkheid die u kunt gebruiken voor als uw laptop of boord-PC aan vervanging toe is.

Uw navigatielaptop zelf installeren

Allereerst dient uw laptop optimaal te worden ingesteld. Klik met rechtermuisknop op bureaublad bij [ Eigenschappen / instellingen ] en loop het volgende na:

Aan de hand van een voorbeeld wordt het installeren van WinGPS 5 Pro met enkele kaartensets en een USB GPS-muis duidelijk gemaakt. In plaats van een GPS-muis kunt u ook een boord-GPS met een USB-to-serial-kabel aansluiten.

Installeren van WinGPS 5 Pro

Ga naar www.stentec.com en log in met uw Stentec-account. Op uw account gaat u naar downloadoverzicht en dowload u WinGPS. Open het godownloade bestand en volg de stappen. Als u een upgrade installeert dan wordt de vorige versie automatisch verwijderd, maar uw instellingen, routes, logboeken, waypoints, en dergelijke blijven bewaarden worden dus NIET overschreven. Vul uw licentiecode in en op druk meermaals op volgende voor installeren.

Vervolgens installeert u het hulpprogramma DKW Manager. Dat heeft u nodig om kaarten te installeren. De installatieprocedure staat uitgelegd op de pagina van de DKW Manager.

Na de installatie dient WinGPS 5 Pro te worden geactiveerd. Dit is het aanmelden bij onze webserver en dient als kopieerbeveiliging. Net als de DKW2 kaartensets mag u WinGPS 5 Pro voor 2 systemen activeren. Bij aankoop heeft u nog een 3e reserve activatiemogelijkheid gekregen, bijvoorbeeld voor als één van uw apparaten vervangen dient te worden.

Kies bij voorkeur voor Online activatie met gebruikersnaam en wachtwoord. Hiervoor moet u eerst een User account aanmaken. Volg de aanwijzingen op het scherm. Kies als naam/password bijvoorbeeld uw naam/scheepsnaam.

Nu alles geïnstalleerd is kunt u de kaarten van de DKW1800-serie bijwerken via internet.