Activeren van WinGPS 5 en/of kaarten

Het activeren van Stentec-producten gaat steeds vaker automatisch. Volg de onderstaande stappen als uw producten nog niet geactiveerd zijn na installatie.

Open in WinGPS [ Help / Licenties activeren ]. Als alles al geactiveerd is, is deze optie grijs. U krijgt keuze uit twee opties:

Activeren via internet

Wanneer uw computer verbonden is met internet, kunt u het beste activeren via internet. Dit gaat gemakkelijk, snel en automatisch. U kunt na het kiezen van het activeren via internet aangeven of u wilt activeren met of zonder een Stentec-account. Door te activeren met een Stentec-account worden de kaarten of het product dat u wilt activeren rechtstreeks gekoppeld aan uw persoonsgegevens. Dit maakt het misbruik van uw producten (licenties) door andere gebruikers moeilijker en gemakkelijker op te sporen. Bovendien kunt u, als u uw gegevens niet fysiek (meer) bij de hand heeft, uw activaties later gemakkelijk weer opzoeken via onze website: www.stentec.com door daar in te loggen met uw accountgegevens.

Als u nog geen Stentec-account heeft aangemaakt kies dan [ Ik heb nog geen Stentec-account ]. Klik vervolgens op [ Volgende ] en vul in het gegevensscherm uw gegevens in (let goed op de verplichte velden). Als alle gegevens correct zijn ingevuld klikt u op [ Activeer ] om het product te activeren.

Heeft u al een Stentec-account kies dan [ Ik heb reeds een Stentec-account ]. Vul uw e-mailadres en het wachtwoord in en klik op [ Activeer ] om de producten te activeren.

Activeren zonder internet

Kies deze mogelijkheid tot activatie alleen als uw computer geen internetverbinding heeft of als u reeds een activatiecode hebt (bijvoorbeeld uit een eerdere installatie). Vul in het offlineactivatiescherm voor ieder product de bijbehorende activatiecode in. Klik daarna op [ Activeren ] om de producten te activeren. Als u nog geen activatiecodes in uw bezit heeft klik dan op [ Wat moet ik doen als ik nog geen activatiecodes heb? ]. Er verschijnt dan een scherm met mogelijkheden om een activatiecode te verkrijgen.

U kunt ook activeren via onze website. Log in met uw Stentec-account en ga naar 'licenties activeren'.

Als u de activatiestappen op het scherm heeft opgevolgd en de activatie is afgerond krijgt u een activatierapport met de resultaten van de activatie. In dit rapport staan voor alle geactiveerde producten de bijbehorende activatiecodes.

Als er fouten optreden tijdens de productactivatie dan ziet u dat in de lijst met geactiveerde producten. Onderaan het rapport staat tevens een lijst met de mogelijke foutmeldingen en hun uitleg. Druk het activatierapport af (of sla het op) en bewaar het goed op een veilige plaats.

Let op: U kunt ook zonder geprint activatierapport achteraf uw product en kaarten activeren via uw Stentec-account op www.stentec.com.