Route-info

Het route-infoscherm kunt u gebruiken om informatie over uw huidige route te tonen en u kunt er ook een route starten. Hieronder vindt u een beschrijving van de knoppen en informatie die zich op het route-infoscherm bevinden. Dat scherm kunt u openen via het menu [ Routes / Route-info ], via Ctrl+ of de knop op de hoofdknoppenbalk.

Route-info

In het bovenste deel van het scherm vindt u allerlei informatie over de huidige (actieve) route. De naam van de route vindt u rechts boven in het grijze vakje. Staat er geen route? Klik dan even op het pijltje om een route te zoeken in de lijst. Het selecteren van de huidige route kunt u ook doen via het routebeheer.

Waypoint info

In het middelste deel van het scherm staat informatie over het volgende routepunt.

Als u een routepunt benaderd die op het routenetwerk ligt, dan ziet u alle informatie van het eerst komende object. Namelijk: of er bediening nodig is, wat de tijd is dat u daar aankomt, het VHF-kanaal, de afmetingen en de afstand. Klik op [ kunstwerkinfo ] voor meer informatie over het object.

Planningsoverzicht

Het onderste deel is het planningsoverzicht. Daarin staat de afstand van objecten in uw route tot uw huidige positie. Het vorige object is hier in dit voorbeeld de Nieuwe Voorhaven want daar staat een min-teken voor de afstand. Met de pijltjes rechts kunt u door de nog af te leggen route stappen. Met het middelste vakje keert u terug naar de huidige positie. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt.

Let op: In dit hoofdstuk worden de termen routepunt en waypoint vaak gebruikt. Met een routepunt wordt altijd een punt op een route bedoeld. Omdat u ook waypoints aan een route kunt toevoegen kan een waypoint dus ook een routepunt zijn.

Met de knoppen en kunt u deze drie deelschermen in- of uitklappen.

Wanneer u een routepunt benaderd die op het routenetwerk staat, dan ziet dit route-info scherm er anders uit (linker afbeelding onder) dan als u een routepunt benaderd die op open water ligt (rechter afbeelding onder).

[ Zie ook: routebeheer ]