KNMI-weerstations

Met de knop op de hoofdknoppenbalk kunnen de weerstations van het KNMI worden getoond. Bij deze weerstations wordt direct de actuele gemeten data op de kaart getoond: de naam van het weerstation, de windsnelheid, windrichting en de temperatuur.

Als deze knop aan staat (blauw gearceerd), dan wordt de meetdata iedere 10 minuten automatisch bijgewerkt via internet. Zet u de knop uit, dan zal er pas weer worden bijgewerkt als u de knop aan zet. Zie onderstaande afbeelding voor een overzicht van alle 50 beschikbare weerstations en een voorbeeld van enkele weerstations met meetdata.

Klik op op de knoppenbalk om de tekstlabel wel/niet te tonen op de kaart.

Klik op een weerstation voor meer informatie en meetdata. Zie onderstaande afbeelding voor een voorbeeld. Hier kan dan worden gecontroleerd of het meetstation actuele data geeft, n.a.v. de genoemde datum van meting.

De KNMI-meetstations kunnen een goed beeld geven van de huidige weersomstandigheden en u helpen de juiste voorspelling te maken voor de komende uren.

[ Zie ook: GRIB-files en schaalinstellingen ]