GRIB-files downloaden

Vanuit WinGPS is het mogelijk om via [ Navigatie / GRIB-beheer / Download ] vanaf een aantal bronnen GRIB-files te downloaden. Deze bronnen worden vanaf de Stentec-server gedownload en het kan dus zijn dat het aantal bronnen in de loop van tijd wijzigt.

Bij Bron kunt u de bron kiezen waarvandaan u een GRIB-file wilt downloaden. Kijk hier welke bron voor u het meest in aanmerking komt.

Downloadinstellingen

De volgende downloadinstellingen zijn bij enkele bronnen van toepassing. Selecteer Gebruik het gebied uit het hoofdkaartvenster om alleen GRIB-informatie te downloaden van het gebied dat u in het hoofdkaartvenster in beeld heeft. Wanneer u deze instelling niet activeert kunt u zelf een gebied opgeven door de coördinaten van twee hoekpunten op te geven bij Breedtegraad 1, Lengtegraad 1, Breedtegraad 2 en Lengtegraad 2.

Druk op [ Download ] om de GRIB-files te downloaden.