Route-instellingen in het kaartvenster

Open dit scherm via [ Beeld / Eigenschappen ] of Alt+Enter en ga dan naar het hoofdkaartvenster en selecteer Routes.

U kunt hier aangeven wat u wél en wat u niet zichtbaar wilt maken in het kaartvenster.

Met Toon loodlijn op open legs krijgt u tijdens het varen een lijn vanaf uw schip loodrecht op de route. Dit kan handig zijn als u op open water van de route bent afgeweken.

Let op: Door Toon niet bevaarbare netwerkdelen aan te vinken kunt u direct zien op welke waterwegen u niet mag varen, rekening houdende met de maten van uw schip en of u beroepsvaart bent of niet. Het kan dus wellicht zijn dat u uit ervaring weet dat u op bepaalde vaarwegen wél kunt varen, terwijl WinGPS zegt dat u hier niet mag varen. De dieptes op het routenetwerk zijn namelijk de minimale dieptes die door locale instanties worden onderhouden. Als u dan toch een route wilt plannen over deze vaarwegen, kunt u tijdelijk even de diepte van uw schip aanpassen. Let er echter wel op dat u deze weer terug zet!