GRIB-meteogram

Open het meteogram via [ Navigatie / GRIB-meteogram ]. In het GRIB-meteogram kunt u waarden uit GRIB-bestanden cijfermatig en in grafiekvorm tonen. In de grafiek kunnen een tweetal parameters worden getoond. U kunt die parameters kiezen via de keuzeboxen boven de grafiek. U kunt daar bovendien de kleuren van de parameters in de grafiek wijzigen door op het gekleurde vierkantje te klikken naast de parameternaam.

U kunt rechtsonder bij de tijdsperiode veranderen die in de grafiek word getoond.

Als u iets van de GRIB zichtbaar wilt maken moet u eerst bij [ Beeld / Eigenschappen / Hoofdkaartvenster / GRIB ] een vinkje zetten bij Toon GRIB of in de hoofdknoppenbalk de knop gebruiken. De GRIB-files en paramaters die worden gebruikt in het meteogram kunt u instellen bij GRIB-beheer.

Wanneer het meteogram actief is kunt u door in het kaartvenster te klikken bepalen van welke plek u de weergegevens wilt zien. Er zal dan in het kaartbeeld een kruisje worden getekend. Van de op die plek beschikbare gegevens zal dan onder parameters de informatie worden getoond.