Kaarten installeren met DKW Manager

Alle kaarten die u in WinGPS 5 wilt gebruiken, dienen te worden geïnstalleerd met de DKW Manager. Dit programma kunt u gratis downloaden via deze link.

Let op: zorg dat u altijd de laatste versie van de DKW Manager heeft voordat u de kaarten gaat installeren of bijwerken.

Wanneer u nieuwe kaarten heeft besteld, dan worden deze automatisch gekoppeld aan uw Stentec-account. Dit kunt u terugzien in uw activatieoverzicht op onze website. Staat de kaart hier nog niet tussen en heeft u wel al een licentienummer? Dan kan het zijn dat het product nog moet worden gekoppeld aan uw account. Dit kunt u ook zelf, door op uw account naar licenties koppelen te gaan.

Als de kaarten zijn gekoppeld gaat u in DKW Manager naar installeren/bijwerken. Kies hier voor installeren vanaf internet en vul uw account in. U ziet nu de lijst met kaarten die op uw account staan. Zie onderstaand voorbeeld.

Vink de kaarten aan die u wilt bijwerken of nieuw wilt installeren.

Tip: ziet u hier helemaal geen kaarten staan, maar de tekst geen kaarten beschikbaar dan wordt DKW Manager zeer waarschijnlijk tegengehouden door uw firewall of virusscanner. De meeste firewalls staan rechtsonder in uw Windows-startbalk en kunnen tijdelijk worden uitgeschakeld door met de rechter muisknop er op te klikken.

Zodra u op volgende klikt zal er worden gevraagd waar u de bestanden wilt opslaan. Hier kunt u het beste kiezen voor de standaard kaartenmap, tenzij u beperkte opslagruimte heeft op uw laptop/PC. Wanneer u nog een keer op volgende klikt worden de kaarten zowel geactiveerd, gedownload als geïnstalleerd. Als de DKW Manager aangeeft dat de installatie klaar is, dan hoeft u niks meer te doen en kunt u WinGPS opstarten en de kaarten direct gebruiken.

In WinGPS kunt u met kaartbeheer een kaartcollectie maken, zodat u snel kunt wisselen uw kaarten tijdens gebruik.

Voor het installeren van kaarten van NV-Verlag is een afwijkende procedure.

[ Zie ook: ADAC Marinagids en updaten van kaarten ]