Help en Support

 

De WebHelp voor WinGPS is 'context-gevoelig' dat wil zeggen dat op elk programmascherm via de menukeuze 'Help' of de-toets het functionele helpbestand kan worden geopend dat betrekking heeft op het op dat moment geopende scherm.

 

In dit help-bestand worden de onderstaande afwijkende letterkleuren gebruikt voor bijzondere situaties:

 

Veel gestelde vragen (FAQ).

Het antwoord op uw vraag vindt u wellicht hier.

Helpdesk

Voor het oplossen van moeilijke problemen zijn (tijdens kantoor-uren) de programmeurs van ons ontwikkelingsteam via helpdesk@stentec.com binnen handbereik. In onze winkel in Heeg geven wij advies over GPS-navigatie aan boord. Onze nieuwste simulatie en navigatie programma’s zijn er verkrijgbaar. Tevens installeren wij onze navigatieprogramma’s, digitale kaarten en GPS hardware op uw PC, Laptop of Pocket PC, zodat u met een compleet werkend systeem tevreden onze winkel kunt verlaten. De kosten daarvoor zijn €10,- per product.

 

Heeg ligt 10 km vanaf Sneek aan het Heegermeer. Onze winkel in Heeg is te bereiken via Sneek en IJlst, of vanaf de A7, afslag Woudsend, linksaf bij Hommerts.

Met de boot zijn wij via het Heegermeer te bereiken. U kunt vlak bij ons ook aanleggen in de haven "Heeger Wal". Voor als u met uw GPS komt: N 52º 58.159' E 005º 36.342' (WGS84).

 

Stentec Software B.V.

Harinxmastraat 29

8621 BJ Heeg (Friesland)

Tel: (31) 0515 443515

 

Website: www.stentec.com

Online Shop: www.stentec.com/shop

Algemene email: stentec@stentec.com

Technische vragen: helpdesk@stentec.com