Waypointtypes maken en beheren

Voor ieder waypoint dient u het juiste type aan te geven. Een type is gekoppeld aan een bepaald icoontje, zoals een rode ton of een wrak. De meest gebruikte kaarticoontjes worden daartoe meegeleverd. Bij installatie is één standaard type voor nieuwe waypoints geselecteerd.

Open [ Waypoints / Typenbeheer ]. Hier ziet u alle in WinGPS aanwezige types voor waypointsiconen. De standaard, bij kaarten meegeleverde, iconen kunt u niet bewerken of verwijderen. Wel kunt u hier uw eigen types toevoegen en deze eventueel vewerken of verwijderen.

U kunt alle te selecteren waypointtypes in de lijst selecteren door in de lijst op de rechtermuisknop te drukken en uit het pop-up menu [ Selecteer alles ] te kiezen. Dit geldt alleen voor zelf gemaakte waypoints. U kunt ook de lijst aanklikken en op Ctrl + A drukken.