Routeoverzicht

 

Als voorbereiding op een reis kunt u via [ Routes / Routeoverzicht ] een overzicht van de route afdrukken. Mocht de GPS of PC uitvallen, dan heeft u op papier toch nog voldoende informatie om de route met kompas of handheld-GPS langs te varen.

 

Het routeoverzicht is ook zeer handig tijdens het routeplannen, zowel over een wantij met stromings- en getijdeninformatie als op de binnenwateren waarbij u rekening wilt houden met de bedieningstijden van de bruggen en sluizen. Zie onderaan deze pagina voor een voorbeeld van deze twee verschillende soorten routeoverzichten.

 

Bovenaan het routeoverzicht kunt u aangeven van welke route u het overzicht wilt tonen. Echter wanneer u een route aan het bewerken bent, dan wordt automatisch die route in het routeoverzicht getoond en kunt u deze niet wijzigen. U dient dan eerst het route bewerken te stoppen.

 

Door linksonder op opties te klikken kunt u het routeoverzicht aanpassen naar wens:

 

 

 

Tip: U kunt door met de rechtermuisknop op een bepaalde waarde in het routeoverzicht te klikken, die waarde instellen voor alle routepunten in die kolom. Dit geldt enkel voor de waardes die u zelf kunt aanpassen.

 

[ Zie ook: routeoverzicht-opties ]

 

Twee voorbeelden van één routeoverzicht:

 

Onderstaande afbeeldingen geven twee overzichten weer van een route vanaf Heeg naar Terschelling-West. Het eerste deel van de route is uiteraard op de binnenwateren, met enkele bruggen en sluizen die bedient moeten worden.

 

 

Het tweede deel van de route is over het wad en ondieptes zoals het Schuitegat. Hierin is het handiger om de stroming, wind en dieptes in het overzicht te tonen.