Routes bewerken tijdens het varen

Voor een niet gestarte route is het eenvoudig. Ga naar [ Routes / Routebeheer ], selecteer een route uit de lijst en klik op [ Bewerken ]. Bewerk de routes zoals u gewend bent bij het uitzetten van routes.

Zodra u echter een reeds gestarte route wilt gaan bewerken, omdat u bijvoorbeeld rekening wilt houden met wind en stroming die tóch iets anders is dan verwacht, of in verband met opgelopen vertraging, dan zijn de veranderingen vrijwel meteen zichtbaar op uw scherm. Uiteraard opent u eerst de verticale routebewerkbalk en past u de route naar wens aan. Via het routeoverzicht kunt u snel routepunten veranderen of laten vervallen. Als u véél verandert geef dan de computer wel even de tijd om te rekenen.

Let op: Als u een stuurautomaat heeft aangesloten en de route is gestart, dan zal zo nodig de stuurautomaat meteen reageren met een koersverandering als u het eerstkomende routepunt wijzigt. Let dus goed op welk routepunt u weghaalt of wijzigt en of dat veilig is in uw situatie.