Extra kaartvenster(s)

WinGPS 5 heeft in de versies Voyager en Pro één instelbaar hoofdvenster en de mogelijkheid voor 2 extra kaartvensters.

U kunt deze bij [ Beeld / Eigenschappen ] via de tabbladen Hoofdkaartvenster, Extra kaartvenster 1 of Extra kaartvenster 2 naar eigen voorkeur instellen. Dit kan ook door met de rechtermuisknop op de kaart in één van de kaartvensters te klikken en te gaan naar eigenschappen.

De extra kaartvensters verschijnen klein aan de linkerkant. Zie afbeelding hieronder. Het is handig als het eerste hoofdkaartvenster op een schaal van 100% gebruikt wordt voor navigatie, een tweede kaartvenster voor een overzichtskaart op kleine schaal en een derde kaartvenster op grote schaal voor details van de havenmond.

Zoals u in onderstaande afbeelding ziet, kunt u als u dat wilt de twee extra vensters verslepen. Twee onder elkaar aan één kant of één naar links en/of één naar rechts.

Snel het extra venster aan of uitzetten kan met Shift + of Shift + . Als u op één van de vensters klikt, dan wordt dát venster het actieve venster.

Zie ook beeldeigenschappen kaartvensters.