Alarmzones

Alarmzones zijn gebieden die u zelf kunt tekenen als een polygoon op de kaart. Bij de instellingen kunt u aangeven of binnen dit gebied wilt blijven, of juist dit gebied niet wilt betreden.

Wanneer u wel over de grens van de alarmzone vaart treedt er een piepend alarm op. Dit kan worden onderdrukt, maar blijft in het scherm staan tot dat u zich weer aan de ‘juiste’ zijde van de lijn bevindt. Ook kan de alarmzone worden uitgevinkt (inactief maken) of worden verwijderd.

Het is mogelijk om meerdere alarmzones te plaatsen en de kleur hiervan te wijzigen. Alarmzones waar u binnen dient te blijven hebben een groene rand en alarmzones waar u niet binnen mag komen hebben een rode rand.

Enkele voorbeelden waarbij alarmzones kunnen worden gebruikt: