Afstandsmeting

Via [ Navigatie / Afstandsmeting ] of Ctrl + D kunt u de afstandsmeting aan/uit zetten.

Met één eenvoudige muisklik kunt u een meervoudige lijn (polygoon) tijdelijk op uw digitale kaart klikken en de punten hiervan verschuiven. Tussen de punten wordt zowel afstand als koers aangegeven en bij ieder punt ook de afstand vanaf het eerste punt.

Als u met een afstandpunt op het schip klikt, dan beweegt dit punt mee met uw schip en heeft u de afstand en koers tot vaste kaartobjecten zoals boeien constant in beeld.

Deze handige functie kunt u gebruiken om te kijken welke koers u moet varen tot een vast object op de kaart. De afstand of hoek tussen twee kaartobjecten kunt u meten en vergelijken met uw radarbeeld.

Omdat de koers erbij staat en u de punten kunt verschuiven is de afstandsmeting in principe ook te gebruiken voor bijvoorbeeld een driehoekspeiling om uw positie te bepalen als uw GPS uitgevallen is.

Tip: De afstandsmeting dient u wel weer uit te zetten, anders wordt er iedere keer een afstandmetingpunt geplaatst als u op de kaart klikt.

Wilt u een nieuwe afstasndsmeting doen? Dan dient u eerst de oude te verwijderen. Dit doet u bij [ Navigatie / Verwijder afstandsmeting ].

[ Zie ook: peillijn ]