ADAC Marinagids

 

De ADAC Marinagids is een digitale havengids voor Europa met informatie over maar liefst 1860 haven. Dankzij een samenwerking met de ADAC kunnen WinGPS 5-licentiehouders gebruik maken van deze database.

 

Na de bestelling geplaatst te hebben, krijgt u een e-mail met de downloadlink en licentiecode. Wanneer u het product download wordt u gevraagd om gebruikersnaam en wachtwoord.

Voor de installatie vanaf de download opent u de map waarin het bestand is opgeslagen. Meestal is dat C:\Users\uw naam\Downloads\. Klik op adacmarinafuhrer, kies voor uitvoeren en volg de instructies op uw scherm. De database wordt nu geïnstalleerd.

 

Bij het opnieuw opstarten van WinGPS 5 wordt u gevraagd om de ADAC Marinagids te activeren.

Via de menuoptie [ Waypoints ] is nu ook de ADAC marinagids filter beschikbaar. Als u de knop aanzet ziet u op de kaart icoontjes. Door daar op te klikken verschijnt er rechts in uw scherm informatie over die haven. Ook via [ waypoints / groepenbeheer ] en [ waypoints / waypointbeheer ] kunt u de ADAC marinagids handmatig aan/uit zetten.

 

Tip: Bij de ADAC marinagidsfilter kunt u de voorzieningen selecteren die u wilt dat er sowieso aanwezig zijn bij de haven. Vinkt u alle opties aan, dan worden alleen die havens weergegeven die alle geselecteerde voorzieningen hebben. De rest van de havens worden dan dus 'weg gefilterd' en niet getoond op de kaart.