Korte route: navigeer naar..

Om snel een (relatief) korte route te plannen, kunt u de navigeer naar.. knop gebruiken . Deze knop staat standaard op de knoppenbalk. Indien u de knop niet heeft, kunt u deze toevoegen bij [ Beeld / Hoofdknoppenbalk aanpassen ].

Als u op deze knop klikt kunt u direct de eindbestemming van de route opgeven. Hier zal dan een lijst van locaties komen te staan waaruit u uw eindbestemming kunt kiezen. Klik op volgende en dan krijgt u nog nauwkeuriger aangeven welk punt u naartoe wilt navigeren. Kies een punt en klik op OK.

Er zal nu een routepunt worden gezet bij de positie van uw schip op de kaart en er zal een punt worden gezet bij uw gekozen eindbestemming.

De route wordt direct gestart, zodat u direct de juiste routeaanwijzingen krijgt in route-info.

Wanneer u een nieuwe route plant met de navigeer naar.. knop, dan wordt de oude route verwijderd.

Wilt u de gemaakte route bewerken, bijvoorbeeld door een tussenstop toe te voegen, ga dan naar [ Routes / Routebeheer], klik op de route en klik onderaan op bewerk. [ Zie ook: Verticale Routebewerkbalk ]

Een nog snellere manier om de navigeer naar.. route te gebruiken, is door met de rechtermuisknop op de kaart te klikken en te kiezen voor bestemming op muispositie. Wanneer het routenetwerk niet in de buurt is, zal WinGPS een zo dicht mogelijk punt op het routenetwerk pakken en vanaf daar de route plannen.

Een ander soort navigeer naar.. route is als u vanaf uw huidige GPS-positie wilt starten naar een bestaand waypoint. Klik met de rechter muisknop op het waypoint, ga naar [ Waypoints - Navigeer naar waypoint ]. Deze wijze van routeplannen houdt geen rekening met het routenetwerk en zal een rechte lijn trekken.