Simulatie

Een virtuele reis maken met WinGPS 5 is mogelijk dankzij de simulatieoptie. In plaats van een GPS aan te sluiten wordt een NMEA183 GPS-signaal door de computer zelf aangemaakt. De maximale snelheid is eventueel in te stellen bij [ Bestand / Eigenschappen / Simulator ].

Zet hiervoor de GPS-cursor op een goede plek op de kaart (met de rechter muisknop en GPS/Zet GPS-positie). Start de simulator met [ Instrumenten / Simulatie ] en stel snelheid en koers in, en u ziet uw schip varen.

Zet Navigatie-info aan met de -toets of . Bij GPS-status staat de gesimuleerde snelheid SOG (speed over ground) en de koers COG (course over ground).

U kunt de simulatie stoppen door het simulatiescherm weg te klikken.

[ Zie ook: GPS-cursorinstellingen en vectoren ]