Seriële kabel zelf maken

Van USB naar serieel

Hoewel tegenwoordig nog maar weinig seriële aansluitingen te vinden zijn op computers en laptops, is het soms toch nodig om uw apparaten op deze manier aan te sluiten. Daarvoor zijn losse verloopsnoeren in de handel (USB naar Serieel).

Seriële kabel zelf maken

Wanneer een instrument losse draden als aansluiting heeft, kunt u zelf een seriële kabel maken. Deze kabel moet dan volgens het volgende schema worden aangesloten op de computer: De kabel moet de volgende verbindingen maken.

Let op: De afscherming van de NMEA-kabel mag aan geen van de pinnen van de seriële poort worden aangesloten.

[ Zie ook: instrumenten ]