Nachtscherm

Met de nachtschermknop of via [ Beeld / Nachtbeeld ] schakelt u het nachtscherm aan/uit om bijvoorbeeld verblinding tegen te gaan bij avondlicht. Met de toetsen en kunt u het nachtscherm traploos lichter of donkerder maken. De intensiteit van het nachtscherm kunt u ook aanpassen bij [ Beeld / Eigenschappen / Algemeen / Scherm ].

Met de functietoetsen op het toetsenbord kan het scherm zelf minder licht worden gezet. Het is per merk/type laptop verschillend welke toetsen dat zijn. Dat scheelt veel stroom bij behoud van contrast! Anders zendt de laptop eigenlijk wel volledig licht uit, maar blokkeert WinGPS dit licht met het nachtscherm.

Tip: Zet WinGPS op volledig scherm bij [ Beeld / volledig scherm ] zodat u ook de oogverblindende Windows-balk weghaalt. Zet het de 'volledig scherm'-optie wel weer uit zodra u gaat updaten.

Let op: Afhankelijk van de snelheid van uw computer kan het soms wel éven duren voor de verandering zichtbaar wordt.