Kaarten bijwerken

Kaarten DKW 1800-serie

Gedurende het seizoen worden er wekelijks Berichten aan Zeevarenden (BaZ) uitgegeven door de Hydrografische Dienst. Die BaZ's worden door Stentec direct verwerkt tot bijgewerkte kaarten. De BaZ's ontvangt u voor het gehele jaar van de editie van uw kaart. U kunt dus niet de kaarten van twee jaar oud bijwerken tot de nieuwste editie. Dan zult u eerst nieuwe kaarten moeten aanschaffen.

Via [ Help / Open nieuwscentrum ] kunt u snel zien of er updates beschikbaar zijn. Met één klik op 'Alles bijwerken' gaat (bijna) alles verder vanzelf. U heeft daar voor natuurlijk wel een werkende internetverbinding nodig.

Ook kunt u via [ Kaarten / Kaarten bijwerken ] kiezen hoe u de kaarten wilt bijwerken.

Let op: Tijdens het bijwerken van WinGPS en/of de kaarten vraagt Windows vaak om toestemming. Het kan zijn dat deze vraag om toestemming van Windows áchter WinGPS komt te staan waardoor het lijkt alsof er niets gebeurt. U kunt dit voorkomen door WinGPS niet als volledig scherm te zetten en daarna de updates binnen te halen. De vraag om toestemming ziet u dan onder in uw scherm op de taakbalk van Windows knipperen.

Overige DKW-kaarten

De andere DKW-kaarten (Imray-kaarten, Engelse Oostkust en Duitse Bocht) worden enkele malen per seizoen bijgewerkt door Stentec. Soms kunnen die kaarten niet bijgewerkt worden, maar worden ze in zijn geheel overschreven. Uiteraard met dezelfde licentiecode. Die kaarten kunt u alleen op uw systeem bijwerken als u een melding krijgt via het nieuwscentrum of door in te loggen op uw Stentec account op www.stentec.com. De server herkent uw computer en de eventueel nodige licentiecodes worden vanzelf ingevuld.

[ Zie ook: kaarten downloaden en updaten ]