Waypointtypes maken en beheren

Voor ieder waypoint moet u het juiste type aangeven. Een type is gekoppeld aan een bepaald icoontje, zoals een rode ton of een wrak. De meest gebruikte kaarticoontjes worden daartoe meegeleverd. Bij installatie is één standaard type voor nieuwe waypoints geselecteerd.

Open [ Waypoints / Typenbeheer ]. U kunt alle te selecteren waypointtypes in de lijst selecteren door in de lijst op de rechtermuisknop te drukken en uit het pop-up menu [ Selecteer alles ] te kiezen. Dit geldt alleen voor zelf gemaakte waypoints. U kunt ook de lijst aanklikken en op Ctrl + A drukken.

Let op: U kunt ook eigen icoontjes maken tot zelfs 64*64 pixels in .bmp of .tga formaat. TGA formaat heeft de voorkeur omdat deze ook transparant kunnen zijn. Plaats zo’n zelf gemaakt icoontje eerst in de map C:/Program Files/Stentec/WinGPS/(uw versie)/Icons/ of geef de map aan waar uw eigen gemaakte icoontjes staan tijdens het selecteren van uw Waypointtype.