GRIB-files downloaden

Vanuit WinGPS is het mogelijk om via [ Navigatie / GRIB-beheer / Download ] GRIB-files te downloaden. Deze informatie wordt via de Stentec-server gedownload.

Selecteer Gebruik het gebied uit het hoofdkaartvenster om alleen GRIB-informatie te downloaden van het gebied dat u in het hoofdkaartvenster in beeld hebt. Wanneer u deze instelling niet activeert kunt u zelf een gebied opgeven door de coördinaten van twee hoekpunten op te geven bij Breedtegraad 1, Lengtegraad 1, Breedtegraad 2 en Lengtegraad 2.

Bij Doel kunt u de map opgeven waar de gedownloade GRIB-bestanden zullen worden opgeslagen. Druk op [ Download ] om de GRIB-files te downloaden.