Activeren van WinGPS 5 en/of kaarten

Open [ Help / Licenties activeren ]. Als alles al geactiveerd is, is deze optie grijs. U krijgt keuze uit 3 opties:

Als u nog geen Stentec-account hebt aangemaakt kies dan [ Ik heb nog geen Stentec-account ]. Klik vervolgens op [ Volgende ] en vul in het gegevensscherm uw gegevens in (let goed op de verplichte velden). Als alle gegevens correct zijn ingevuld klikt u op [ Activeer ] om de kaarten of het product te activeren.

Heeft u al een Stentec-account kies dan [ Ik heb reeds een Stentec-account ]. Vul uw e-mailadres en het wachtwoord in en klik op [Activeer ] om de producten te activeren.

U kunt de meeste producten ook anoniem activeren, door te kiezen voor [ Ik hoef geen Stentec-account ]. De producten zullen dan geactiveerd worden zonder dat die activatie word gekoppeld aan persoonsgegevens.

Let op: Sommige producten kunt u niet zonder account activeren. U kunt in dat geval niet kiezen voor de optie 'Ik hoef geen Stentec-account'.

U kunt ook activeren via onze website. Log in op uw Stentec-account en volg de instructies.

Als u de activatiestappen op het scherm hebt opgevolgd en de activatie is afgerond krijgt u een activatierapport met de resultaten van de activatie. In dit rapport staan voor alle geactiveerde producten de bijbehorende activatiecodes. Ook worden de registratiegegevens getoond (als u nog geen Stentec-account had en u er voor had gekozen om er een aan te maken).

Als er fouten optreden tijdens de productactivatie dan ziet u dat in de lijst met geactiveerde producten. Onder aan het rapport staat tevens een lijst met de mogelijke foutmeldingen en hun uitleg. Druk het activatierapport af (of sla het op) en bewaar het goed op een veilige plaats. Dit rapport bevat alle activatiecodes en registratiegegevens die nodig kunnen zijn als u een nieuw product wilt activeren of een product opnieuw wilt installeren.

Let op: U kunt ook zonder geprint activatierapport achteraf uw product en kaarten activeren via uw Stentec-account op www.stentec.com.

Kaarten activeren

Voordat u WinGPS 5 en de bijbehorende kaarten volledig kunt gebruiken, dienen de kaarten ook te worden geactiveerd. Doordat dit volledig online kan is het activeren een snelle en gemakkelijke procedure. Als het programma nog niet is geactiveerd kunnen bepaalde functies uitgeschakeld zijn. Kaarten die nog niet geactiveerd zijn worden zonder kleur en met een duidelijke rode tekst weergegeven. Bij het opstarten van WinGPS 5 wordt eerst gecontroleerd of er nog kaarten zijn die niet geactiveerd zijn. In dat geval wordt het kaartactivatiescherm getoond met daarin een lijst van de nog niet geactiveerde kaarten.

Als u de kaarten nog niet wilt activeren of als u het scherm hebt afgesloten zonder te activeren kunt u het scherm later eenvoudig weer oproepen via [ Help / Licenties activeren ]. Hier worden dan alle nog te activeren producten getoond.

Download-overzicht en activatie-overzicht

Door in te loggen op uw Stentec-account kunt u naar de pagina's Download-overzicht en Activatie-overzicht. Daar vindt u een overzicht van al uw downloads en activaties.